Steel-Prisma-Metallit Oy:lle maakunnallinen yrittäjäpalkinto

 | Reisjärvi-lehden uutinen

Merja Tytärniemi / Reisjärvi-lehti

Reisjärviselle Steel-Prisma-Metallit Oy:lle ojennettiin perjantaina juhlallisessa palkintogaalassa Kokkolassa Keski-Pohjanmaan Yrittäjien maakunnallinen yrittäjäpalkinnon. Maakunnallinen yrittäjäpalkinto tuli Reisjärvelle ensimmäistä kertaa gaalan historiassa.

– Yrittäjäpalkinnon palkintoraati halusi nostaa tänä vuonna esiin maakunnan menestyvistä yrityksistä menestyjiä, jotka erikoistumisellaan, innovatiivisuudellaan ja kasvullaan erottuvat esimerkillisinä esikuvina alueemme elinkeinoelämälle, totesi pakintogaalassa Keski-Pohjanmaan yrittäjien toimitusjohtaja Mervi Järkkälä.

Perusteluissa todetaan, että Steel-Prisma-Metallit Oy on innovatiivisella ja pitkäjänteisellä työllä, kasvanut yhdeksi suurimmista toimijoista Suomessa. Menestyksen takana on myös yrittäjien rohkeus sekä sitoutunut henkilökunta. Yrityksen tulevaisuuden näkymät ovat hyvät.

”Palkinto kuuluu koko fantastiselle henkilöstölle”

Steel-Prisma-Metallit Oy:ssä palkinto otettiin kiitollisuudella vastaan.

– Palkinto on hieno tunnustus siitä uutterasta työstä, jota yrityksessä on harjoitettu jo vuosikymmeniä. Palkinnon ajoittuminen juuri tähän hetkeen, kun olemme aloittaneet uusina yrittäjinä vanhempiemme luopuessa yrittäjyydestä vuosi sitten tuo vielä erityisen merkityksen. Näin se tuntuu meidän kaikkien yhteiseltä palkinnolta ja varmasti jaamme tämän tunteen koko porukan kesken, Joonas Kivioja painottaa.

– Erityiset kiitokset palkinnosta haluan kuitenkin lausua meidän yrittäjien puolesta koko fantastiselle henkilökunnallemme ja heidän perheilleen sekä vanhemmilleni, kaikille sidosryhmille ja tietenkin ennen kaikkea hyville asiakkaillemme.

Alkuvuosi hiljaisempi, nyt mennään jo ennätyslukemissa

Joonas kertoo alkuvuodesta kaupppojen olleen tiukassa ja markkinoilla oli koronan myötä odottava fiilis.

– Kesällä kauppaa alkoikin tulla ennätystahtiin. Markkinoiden alkaessa vetämään alkoi myös massiivinen materiaalihintojen nousu, joka on tuonut osaltaan haasteita meidän arkeen. Lisänä on ollut saatavuusongelmia tietyillä materiaaleilla. Näiden kanssa olemme kuitenkin pärjänneet ja koronavuosi on mennyt läpi ilman isompia takaiskuja. Toki markkinoiden ylikuumenemisen myötä voi tulla ”notkahdus”, mutta nyt taotaan, kun rauta on kuumaa, toteaa Joonas eteenpäin menemisen draivilla, mutta jalat maassa.

Laajennus ja koneinvestointeja 1-2 vuoden sisällä

Steel-Prisma-Metallit Oy on perustettu 1990. Jari Kivioja toimi tuolloin yrityksen palkattuna toimitusjohtajana, mutta vuonna 2000 Jari ja Hillevi Kivioja ostivat yrityksen koko osakekannan. Yrittäjien keskiössä on ollut asiakas ja heidän odotusten ylittäminen.

Vuonna 2020 tehtiin onnistunut sukupolvenvaihdos, jolloin yritystoiminta ja omistajuus siirtyi yrityskaupalla pariskunnan kuudelle pojalle Joonakselle, Laurille, Aleksille, Artulle, Johannekselle ja Miikalle sekä vävylle Tuomo NiemiKorvelle. Yrityksen toimitusjohtajana toimii nykyään Joonas Kivioja.

Yritys on kasvanut kaiken aikaa niin tuotannollisesti kuin tuloksellisesti.

Viimeksi yritys laajensi tilojaan 2016, jolloin laajennus käsitti kaikkiaan 1000 neliötä, josta toimistotilaa 130 neliötä, lämmintä hallitilaa tuotantokäyttöön 640 neliötä ja kylmää varastotilaa 200 neliötä.

Positiivinen vire yrityksessä on jatkunut koronasta huolimatta, ja edessä on pikapuoliin uusi laajennus.

– 1-2 vuoden sisällä suunnitelmissa on koneinvestointeja ja sitä myöten todennäköisesti tehtaan laajennus.

Jaa somessa:

Tämä on Reisjärvi-lehdessä julkaistu uutinen. Kotiseutulehti Reisjärvi tuo paikallisuutiset postilaatikkoosi joka viikko.