Kunnanjohtajan kuulumisia: Syksyn tuulia

Ensimmäiset lumihiutaleet toivat puhtaan valkean valon viikon alkuun. Valoa tarvitsemmekin pimenevänä vuodenaikana edelleen koronan kanssa eläessämme. Olemme kaikki joutuneet mukautumaan pitkittyneeseen ja tällä hetkellä pahenevaan virustilanteeseen. Tätä kirjoitettaessa olemme  Reisjärvellä onneksemme välttyneet uusilta tautitapauksilta. Jotta tilanne säilyy hyvänä edelleen, noudatetaan kaikki erityistä varovaisuutta ja turvaohjeita.

Syksy on perinteisesti kunnassa tiivistä talousarvion laadinnan aikaa. Ensi vuoteen valmistautuminen on valtuuston toukokuussa hyväksymän talouden tasapainotusohjelman viemistä käytäntöön. Se on meidän yhteinen ponnistuksemme kunnan tulevaisuuden turvaamiseksi. Omien toimien lisäksi tarvitsemme myös sote-kustannusten kuriin saamista. Kustannussäästöjä tarvitsevat Reisjärven lisäksi kaikki Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen jäsenkunnat. Tästä syystä palvelurakenteen uudistusesitys Selänteelle on tehty. Tehty esitys turvaa jokaiseen kuntaan, niin Reisjärvelle, Haapajärvelle kuin Pyhäjärvellekin, toimintojen säilymistä kunnissa ja tarvittavaa taloudellista hyötyä. Alueen etu on jokaisen jäsenkunnan etu.

Valtakunnallisen sote-uudistuksen toteutuminen näyttää nyt varmemmalta kuin koskaan aiemmin. Reisjärvellä on tästäkin syystä saatava meidän omia sote-kustannuksiamme alennettua ennen uudistuksen voimaantuloa. Valtio nimittäin korvaa kunnalle saavutettuja sote-kustannusten alenemisia tulevina vuosina valtionosuuksissa. Merkitys korostuu siinä, että valtionosuudet ovat merkittävin kunnan tulonlähde. Nyt jos koskaan voimme omilla toimenpiteillämme vaikuttaa siihen rahaan, jolla järjestetään kuntalaisille palveluja tulevina vuosina.

Olemme rakentaneet kunnan hyvien asioiden esiin tuomiseksi ja houkuttelevuudeksi Muuta maalle –teeman. Sen avulla saavat näkyvyyttä kunnan palvelut, harrastustoiminta ja kaikki hienot asiat. Kaiken hyvän ohella meillä on vielä monia asioita, jotka vaativat parannuksia. Tulevaisuus on tämänkin vuoksi syytä turvata.

Marjut Silvast
Reisjärven kunnanjohtaja

Jaa somessa:

Aamunkoitto järvenrannassa. Taustalla metsää ja taloja. Etualalla kaislikkoa.