Paljon mukavaa aktiiviteettia luvissa Reisjärvelle kesäksi

 | Reisjärvi-lehden uutinen

Merja Tytärniemi

Jos korona on koetellut tapahtumien järjestämistä, niin nyt padot aukeavat.

Viime viikon maanantaisessa kunnan yhdistysillassa suunniteltiin mm. tulevan kesän tapahtumia ja Reisjärvi-viikkoa.

Paikalle oli tullut kolmisenkymmentä henkilöä eri yhdistyksistä ja ideoita kesän tapahtumiksi suorastaan pulpahteli esille.

Kynttilät esiin vakan alta -hankkeen projektipäällikkö Satu Oikarinen kertoi yhdistysväelle, että kunnan järjestöyhteistyön asiakirja on luonnosteltu ja se on nähtävissä ja kommentoitavissa otakantaa.fi -palvelussa 24.4. asti.

– Asiakirjaa voi kommentoida myös nimimerkillä. Jos kommentteja tulee asiakirjaa voidaan vielä viilata ennen kuin se menee kunnanhallitukselle hyväksyttäväksi, Satu valotti.

Salmensuun kehittämisfoorumi on tulossa lähiaikoina 20.4.

– Illassa käydään läpi tulleita ideoita ja linjataan, miten niitä ryhdytään edistämään. Toukokuun 18. päivä on tulossa Hyvinvointipäivä, jossa yhdistykset voivat esitellä omaa toimintaansa. Jo nyt voi ottaa minuun yhteyttä ja ilmoittaa oman yhdistyksensä mukaan tapahtumaan.

Reisjärvi-viikko 15.-24.7.

Kesän aktiivisin ajankohta tulee olemaan Reisjärvi-päivät, jotka järjestetään 15.7.–24.7.

Pitäjäpäivistä näyttää tulevan erittäin aktiiviset, sillä yhdistyksiltä tuli ideoita omista tapahtumistaan niin, että todella monenlaista tekemistä tulee olemaan viikon jokaisena päivänä.

Vapaa-aikasihteeri Teijo Haapaniemi  kertoi, että Reisjärvi-viikolle on ohjelmassa muun muassa Jari Puhakan pitämä yhteislaulutilaisuus kunnantalon parkkialueella ja sateen sattuessa ns. Sampolan kulttuurikeskuksessa sekä myös jousisoitinkonsertti.

– Lapsille tulee oma lastentapahtuma, jossa esiintyy taikuri Timo Tiikkanen, lisänä poniajelua, komeetan etsintää, Niilon Biitti esiintyy myös, Haapaniemi ideoi ääneen.

Reisjärvi-viikolle tulee myös kirjastolle taidenäyttely, frisbeegolfkisa, kotiseutuyhdistys järjestää kiertoajelun entisille Reisjärven kyläkaupoille sekä Mäntyjärven metsäkämpälle kyläillan, Hevosystävät järjestävät juhlaravit ent. Hevosjalostusyhdistyksen täyttäessä tänä vuonna 100 vuotta. Tanssitaidosta haaveileville tanssikursseja Sampolassa. Naisten Seiska on jäänyt nyt muutamana vuotena järjestämättä. Tilalle voisi ideoida esimerkiksi kuntoseiska ja jotain muuta hauskaa kisailua samaiseen yhteyteen. Siihen vain tarvittaisiin jokin järjestävä taho, Haapaniemi heitti palloa yhdistyksille.

Reisjärven Voice of Finland tähteä Vertti Jokelaa on kaavailtu pyytää esiintymään Reisjärvi-viikolle.

Salmensuun siltatapahtumasta ja eritoten tukkilaisjuoksutapahtumasta oli tullut kuntaan myös toiveita. Salmensuun siltatapahtuman tukkilaisjuoksua pohdittiin yhdessä.

Illan aikana tukkilaisjuoksu jalostui esimerkiksi sup-laudalla tapahtuvaksi vastaavaksi kisaksi. Myös Salmensuun siltatapahtuma jätettiin hautumaan.

– Yksin jollekin taholle se on liian työläs, pitäisi olla useampi yhdistys järjestämässä, Teijo vinkkasi.

Salmensuulle on kaivattu kesäksi jäätelökioskia ja sellainen on tulossa.

Kesän tapahtumissa tulee näkymään myös reisjärvisen yrittäjän Cafe maalaisunelman kahvila-auto.

Haapaniemi vinkkasi, että kesän tapahtumiin yhdistykset voivat myös vuokrata LC-Reisjärven hattarakonetta.

Kesään kuuluu myös kesä-heinäkuun vaihteessa ReTen teatteriesityksiä, Sampolassa on tulossa myös karaokeystävien karaoketanssit ja syyskuun lopussa elonkorjuujuhla, jonka päätteeksi on tanssit.

Keskusteluun nousi myös perinnepäivän järjestäminen, johon voisi kuulua perinneruokailu, perinnenäytöksiä, hevoskärryajelua perinteisillä hevoskärryillä. Tapahtumassa voisi pukeutua sen ajan vaatteisiin, lisänä voisi olla vanhoja kulkupelejä.

Reisjärven nuorisoseura Sampolan puheenjohtaja Mikko Huuskonen kertoi, että Sampola on kaikkien vapaassa käytössä ja vuokrakin on kohtuullinen.

Tekemistä ja toimintaa on toki pitkin kesää.

Maaselän latu järjestää kesäkuun alusta keskiviikkoisin iltapalaretkiä, 11.–12.6. on tulossa Retkeile-päivät ja Reisjärvelle on järjestetty 3 retkeä. 18.–19.6. on avoinna luontokahvila ja elokuun lopussa Maaselän latu viettää 40-vuotisjuhlaa Iso-Hiisijärvellä, johon mennessä Iso-Hiisijärven kämppä on tavoite saada valmiiksi. Sauna on jo valmis.

Reisjärvi esillä kotimaan matkailumessuilla

Yhdistysillassa kunnanjohtaja Marjut Silvast muistutti kunnan Komeetan jäljillä -kilpailusta, joka on voimassa syyskuun loppun asti. Todennetusta Reisjärvellä pudonneesta meteroin kappaleesta on luvattu 10 000 euron löytöpalkinto.

Silvast kertoi, että kunta on lähdössä huhtikuussa 22.–24.4. Tampereella pidettäville Virittäydy vapaalle – kotimaan matkailumessuille.

– Messuilla tuodaan esille kuntamme vahvuuksia luonto peuranpolkuineen ja vaellusreitistöt. Muutamaalle.fi -sivusto tulee olemaan myös näkyvästi esillä. Nyt olisikin tärkeää, että yhdistykset päivittäisivät omat tietonsa ajantasalle sivustolle ja ilmoittaisivat kaikki mahdolliset tapahtumat sivuston tapahtumakalenteriin.

– Mainontamme alkaa jo 14.4. Toivoisimme, että Muutamaalle.fi -sivuston tiedot olisivat silloin ajantasalla, mikä myös kohentaa kuvaa kunnastamme. Tapahtumakalenterista puolestaan voi havannoida, että meillä on tarjolla monen- laista tekemistä.

Jaa somessa:

Tämä on Reisjärvi-lehdessä julkaistu uutinen. Kotiseutulehti Reisjärvi tuo paikallisuutiset postilaatikkoosi joka viikko.