Kuukauden ulkoiluteko -maininta Maaselän Ladulle

Suomen Latu nostaa neljästi vuodessa esiin eri puolella Suomea tehtyjä hankkeita ja aloitteita, joiden tuloksena paikalliset ulkoiluolosuhteet tai -paikat ovat kehittyneet ja parantuneet merkittävästi.

Syyskuussa maininnan sai Maaselän Latu, joka pelasti purku-uhan alla olleen Ison Hiisijärven vanhan tukkikämpän! Tuvasta on tehty 30 vuoden mittainen vuokrasopimus Metsähallituksen kanssa ja kämpän kunnostus pyritään aloittamaan heti tänä syksynä. Tavoitteena on myös rakentaa läheiselle suoalueelle uudet pitkospuut kulkemisen helpottamiseksi.

Ison Hiisijärven tukkikämpältä on noin kahden kilometrin matka suositulle Peuran polulle ja tupa tulee olemaankin avoin kaikille, jotka haluavat sitä vuokrata. Vuokraustuloilla katetaan kämpän ylläpidosta sekä puuhuollosta aiheutuneet kustannukset.

Suuret kiitokset latuyhdistyksen aktiiveille, että alueella säilyy pala historiaa meidän retkeilijöiden ja vaeltajien iloksi!

Jaa somessa:

Vanha tukkikämppä kauniissa, aurinkoisessa ruskassa, Reisjärven metsässä. Maa täynnä pudonneita lehtiä ja ympärillä puita.