Kuivajärven kierros

Kohteen osoite

Kuivajärventie 699, 85900 Reisjärvi

Reitin pituus

4 km

Ominaisuudet

Lapsiystävällinen, Tulipaikka, Yöpymismahdollisuus

Kuivajärven kierros on osa Peuran polkua, joka on merkitty oranssein maalimerkein. Myös risteyksistä löytyy opastus. Reitin pituus on noin 3,5 kilometriä.

Vaativuustaso

Kivisyytensä vuoksi polku on melko vaativa. Reitillä on myös pitkospuita. Kuivasjärven kierros kulkee lähellä tietä ja on mukava päiväretkikohde myös lapsiperheille.

Lähtöpaikka

Reitin lähtöpaikalle ajetaan ensin Reisjärveltä Mäntyperälle noin 8 km, jonka jälkeen käännytään Kuivajärventielle. Kuivajärventietä ajetaan noin 7 km, jolloin saavutaan reitin lähtöpaikalle Kuivajärven pysäköintialueelle.

Palvelut

Kuivajärven parkkipaikan vierestä löytyy varaustupa sekä sauna. Varaustuvan pihapiirissä on tulipaikka, joka on kaikkien retkeilijöiden käytössä, kun varaustupa ei ole varattuna. Polttopuita on tarjolla vain varaustuvan vuokranneille.

Kuivajärven tulipaikan läheisyyteen pääsee hyvin myös autolla, joten se sopii retkikohteeksi myös niille, joiden on vaikea liikkua tai jotka käyttävät apuvälineitä.

Lisätietoja

Kuivajärven parkkipaikalta on matkaa Kirves-Heikin kanavalle noin 1,5 km. Kuivajärven ja Iso-Kotajärven välisellä kauniilla järvikannaksella näkyy erään suomalaisen raivaajan työn jälki.

Kirves-Heikki yritti 1800-luvun viimeisinä vuosina mahdotonta urakkaa – laskea Iso-Kotajärven vedet tehdäkseen järvenpohjasta peltoa. Järvi ei tyhjentynyt, mutta työn tuloksena syntyi 65 metriä pitkä ja leveimmältä kohdaltaan yli kymmenmetrinen ja syvä kanava.

Peuran polku jatkuu Matoharjun tien yli kohti Ahveroista. Kuivajärven kierrokselta paluu parkkipaikalle kuljetaan Matoharjun tietä pitkin noin kilometrin matkan.

Mukava käyntikohde on Matoharjun hiljentymistupa noin 300 metriä Peuran polkua Ahveroisen suuntaan. Kuivajärven takana, hiukan ennen Kirves-Heikin kanavaa, on tulipaikka, puucee sekä polttopuita.

Coordinates of this location not found

Keskustelu

Kommentoi, kysy, keskustele tai lähetä vaikka kuva kohteesta!

Notify of
guest
2 Kommenttia
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hanna
Hanna
2 years ago

Kuivajärven tulipaikan kohdalle kannattaa tarkentaa, että se on kaikkien käytössä vain silloin, kun varaustupa ei ole varattuna.

villelai
Admin
2 years ago
Reply to  Hanna

Kiitos huomiosta! Tieto lisätty.