Vaellusreitti

Kotajärven kierros

Kohteen osoite

Kuivajärventie 699, 85900 Reisjärvi

Reitin pituus

7 km

Ominaisuudet

Tulipaikka, Yöpymismahdollisuus

Kotajärven kierros on osittain Peuran polkua, joka on merkitty oranssilla maalimerkinnällä. Osa reitistä on merkitty myös sinisellä maalimerkinnällä. Risteyksistä löytyy lisäksi opastus. Reitin pituus on noin 7 kilometriä.

Vaativuustaso

Polku on melko vaativa kivisyytensä vuoksi. Reitillä on myös pitkospuita.

Kuivajärven tulipaikalle pääsee autolla hyvin lähelle, joten se sopii retkikohteeksi myös niille, joiden on vaikea liikkua tai jotka käyttävät apuvälineitä.

Erityistä

Kotajärven kierros on reittinä todella kaunis. Se kulkee Kuiva- ja Iso-Kotajärven kannaksilla lähellä järviä upeissa maisemissa.

Lähtöpaikka

Reitin lähtöpaikalle ajetaan ensin Reisjärveltä Mäntyperälle noin 8 km, jonka jälkeen käännytään Kuivajärventielle. Kuivajärventietä ajetaan noin 7 km, jolloin saavutaan reitin lähtöpaikalle Kuivajärven pysäköintialueelle (Kuivajärventie 699).

Palvelut

Kuivajärven parkkipaikan vieressä on varaustupa ja sauna. Varaustuvan pihapiirissä on tulipaikka, jota voivat käyttää kaikki retkeilijät. Polttopuita on tarjolla vain varaustuvan vuokranneille.

Lisätietoja

Kuivajärven parkkipaikalta on matkaa Kirves-Heikin kanavalle noin 1,5 km. Kuivajärven ja Iso-Kotajärven välisellä kauniilla järvikannaksella näkyy erään suomalaisen raivaajan työn jälki.

Kirves-Heikki yritti 1800-luvun viimeisinä vuosina mahdotonta urakkaa – laskea Iso-Kotajärven vedet tehdäkseen järvenpohjasta peltoa. No kuinkas kävi? Järvi ei tyhjentynyt, mutta työn tuloksena syntyi 65 metriä pitkä ja leveimmältä kohdaltaan yli kymmenmetrinen ja syvä kanava.

Kuivajärven takana hiukan ennen Kirves-Heikin kanavaa on tulipaikka, puucee ja polttopuita.

Polku jatkuu Peuran polun risteyksestä eteenpäin Iso-Kotajärven rantojen lähettyvillä. Poskeisen ja Iso-Kotajärven välisellä kannaksella on autiotupa, tulipaikka ja polttopuita.

Coordinates of this location not found

Keskustelu

Kommentoi, kysy, keskustele tai lähetä vaikka kuva kohteesta!

Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments