Eemeli Vinkan kokemuksia Reisjärvellä asumisesta

”Reisjärvellä on kaikki, mitä nuori mies tarvii”, toteaa Eemeli Vinkka.

Eemeli on paljasjalkainen reisjärvinen ja työskennellyt isänsä kaupassa, K-marketissa pikkupojasta asti. Kauppaa pyöritetään nyt jo neljännessä sukupolvessa.

Reisjärvi on Eemelille hyvä ja turvallinen paikka asua: ”Tykkään kyllä asua Reisjärvellä. Täällä on minulle kaikki riittävät palvelut ja on turvallinen paikka. Ei oo mitään hinkua ollu ikinä mihinkään lähteä.”

Eemeli nostaa esiin myös kunnan turvallisuuden lapsiperheen näkökulmasta – Reisjärvellä on hyvä kasvattaa perhe ja alueella on uudet koulut ja päiväkoti opinpolkua varten.

Reisjärvisiä Eemeli kuvailee puheliaiksi ja ystävällisiksi sekä talkoohenkisiksi – aina on apua tarjolla, jos sitä tarvitsee.

Eemelin harrastuksiin kuuluu metsästys ja kalastus. Reisjärvellä luonto on lähennä ja metsästysmaita riittää. Metsästysporukoihin pääsee helposti mukaan ja kalastuspaikkoja on paljon:

”Reisjärvellä ja Vuottojärvellä on paljon kuhaa, haukea ja ahventa. Lestijoella voi taas pyytää lohta.”

Vinkan suunnitelmissa on tulevaisuudessa rakentaa tai ostaa oma talo Reisjärveltä. Mies suositteleekin ajamaan järvien ympäri ja katselemaan paikkoja. Kun sopiva paikka löytyy, niin kauppojen tekoon:

”Selvittelee, että kenen maita ne on, nykäsee hihasta tai soittaa. Sitten ostaa tontin ja rakentaa vaan!”