Marjo ja Heikki Pelon perheen kokemuksia asumisesta Reisjärvellä

”Reisjärvellä on lapsiperheelle viimeisen päälle puitteet”, toteaa reisjärvinen Heikki Pelo.

Pelon perheeseen kuuluvat Heikki ja Marjo Pelo sekä lapset Iida ja Iiris Pelo.

Heikki on kotoisin Nivalasta ja muutti Reisjärvelle aikoinaan Marjon perässä. Työpaikka löytyi helposti ja tällä hetkellä Heikki toimii Änäkkälän Teräs Oy:n yrittäjänä. Vaimo, Marjo työskentelee samassa yrityksessä toimistotehtävissä.

Pelot pitävät Reisjärven sijaintia hyvänä – kaikkiin kasvukeskuksiin on yhtä pitkä matka. Reisjärven kunta on kaukana kaikesta, mutta toisaalta kuitenkin lähellä kaikkea. ”Täällä on tilaa yrittää ja on lääniä laajentaa, jos siltä tuntuu”, toteaa Marjo.

Parasta Reisjärvellä on Heikin ja Marjon mielestä kaunis luonto ja turvallisuus: ”Kaikki tuntee toisensa ja, jos jotain sattuu, apu on aina lähellä.”

Reisjärvelle valmistui hiljattain uusi ala- ja yläaste sekä päiväkoti, jotka saavat myös Iidalta kehuja: ”Kiva, kun koulut on yhdistyneet.”

Retkikohteita Reisjärvellä riittää ja Pelon perhe käykin paljon retkeilemässä. Peuran polku ja Tepan jotos saavat erityismainintansa. ”Susisaari on myös tosi kaunis paikka”, Marjo lisää.

Reisjärvellä riittää myös harrastusmahdollisuuksia. Heikki ja Marjo harrastavat molemmat salibandya. Iida harrastaa pesäpalloa, soittaa alttoviulua ja käy joskus myös ratsastamassa. Iiris harrastaa pesäpalloa ja soittaa pianoa.

”Loistavat mahdollisuudet on kyllä. On miesten ja naisten joukkueet ja myös junioritoimintaa”, Heikki listaa. ”Ja ensinnäkin ne loistavat tilat itsessään”, Marjo täydentää.