Seija ja Martti Puurulan kokemuksia Reisjärvellä asumisesta

Eläkepäivistä nauttivat Seija ja Martti Puurula asuvat Reisjärvellä vapaa-ajan asunnollaan. Varsinainen asuinpaikka on vuokralla ja kuvaushetkellä myös myynnissä.

Ennen eläkkeelle siirtymistään Martti toimi linja-autonkuljettajana sekä sivutoimisena viljelijänä Seijan apuna. Seija työskenteli luomuporkkanaan erikoistuneella Lehdon luomutilallaan 20 vuotta, kunnes siirtyi eläkkeelle keväällä 2019. Seija kiittelee verkostojaan, jotka ovat olleet apuna tilaa pitäessä.

”Aina on unelmia kohti menty. Tällaisella pienellä paikkakunnalla on hyvä luoda tukiverkosto, jonka minä olen aina tarvinnut työssäni. Ympärillä on ollut paljon auttajia”, Seija kertoo.

Reisjärven tapahtumista ja aktiviteeteista Puurulat mainitsevat aktiivisen teatteritoiminnan sekä lahjakkaat musiikin harrastajat: ”joka viikko soi jossain”, Seija toteaa. Puurulat ovat asuneet aiemmin myös kaupungissa ja todenneet, että vaikka kaikki olisikin lähellä, tilaisuuksissa ei tule sen useammin käytyä.

Venäjältä käyneet vieraat ovat ihastelleet Puuruloille Reisjärven luontoa ja rauhallisuutta:

”He nuuskivat ilmaa ja ihastelevat, kuinka raikasta ilma on eikä mitään kuulu”, Martti kertoo ja jatkaa: ”Täällä on niin puhtaat vedet ja luonto on minulle ainakin semmoinen, että tätä voi aina esitellä. Kuivajärven alueella on esimerkiksi hyvä reitistö, jonka voi käydä kiertämässä.”

Seija esittelee piha-alueen läheisyydessä olevaa lähimetsää, joka on 150 vuotta vanha: ”Sinne minä vien jokaisen, joka meillä käy. Se on voimaannuttavaa”.

Puuruloilla on asunnollaan oma kaivo ja sähköt. Tuuliturbiini vie osan energiasta, mutta aurinkopaneelit katolla tuovat energiaa kesäisin ja polttopuut saadaan omasta metsästä. Kaikki tarvittavat palvelut löytyvät Reisjärveltä ja lastenlapset käyvät välillä piristämässä pariskunnan arkea.

”Kyllä täällä eläkeläinen pystyy asumaan aivan pois tieltä!”, toteaa Martti.